e9ec772f-07c9-4478-ad7a-d3e0b2b605d8

NANA KROŠEL

Moja pot raziskovanja se je začela že v otroštvu, ko sem v mamini zalogi knjigic našla zanimive tehnike samozdravljenja. Prva, ki me je prevzela je bila knjiga Zdravje je v tvojih rokah  (Devendra Vora). Tako sem se že takrat preizkušala v samomasaži, akupresuri pri bližnjih ipd. Kot otrok in najstnica sem namreč imela, kar nekaj zdravstvenih težav (vnetja mehurja, bolečine v ledvicah, močenje postelje do najstništva, kasneje tudi zelo problematična koža in nato hude bolečine ob menstruaciji, ter težave s skoliozo, ki mi je okrog 18ega leta prinesla veliko bolečin), zato me je samozdravljenje močno privlačilo. Konvencionalnemu “zdravljenju” oz. lajšanju bolečin sem dokončno rekla: dovolj je!! Ne grem se več tega, vse tablete ki sem jih jemala so začasno izboljšala stanje, rešilo se pa ni popolnoma nič. In takrat sem si rekla, da bom našla rešitev za vse vzroke mojih težav in ne samo lajšanje simptomov. In moja pot se je zares začela. 

Najprej sta me pritegnila joga in meditacija. Kot samouk, sem si takrat pomagala v kombinaciji fitnesa in joge, da sem okrepila mišice trupa in na splošno celo telo in težave s hrbtom so izginile. To je bil pa tisti resen začetek moje poti, takrat se je pridružila še diagnoza da verjetno ne bom mogla imeti otrok, ker so jajčniki neaktivni, zato sem imela motivacijo še večjo. Nato sem se najprej udeležila različnih delavnic na temo joge, taoizma in kitajske tradicinalne medicine. Naučila sem se vaj iz taoizma, spoznala moksanje, izbrana zelišča, bachove cvetne esence. 

Nato sva se z možem preselila v Singapur, kjer sem pridobila certifikat za učitelja joge s specializacijo za nosečnice in mamice in po porodu. Tam se pridobila tudi dodatna znanja iz kitajske tradicionalne medicine in joga terapije. Ko sem se vrnila v Slovenijo, sem naredila 1. letnik študija naturopatije, ki pa je zaradi določenih razlogov nisem nadaljevala. Nadaljevala sem posamična izobraževanja iz Bachovih cvetnih esenc in delavnic iz različnih področij celostnega zdravja. V času prve in druge nosečnosti sem se še posebej poglobila v nosečnost in v vse povezano z njo in s poporodnim obdobjem. Če bi morala izpostaviti del znanja, ki me še vedno najbolj zanima in vleče, je to delovanje čustev in živčnega sistema, za katera področja menim da sta v splošnem preveč spregledana. 

Zato sem kasneje tudi vpisala tri letni študij kraniosakralne terapije, ki poleg fizičnega telesa podpre živčni sitem, pomaga pri resetiranju travm in postavljanju čustvenega stanja človea. Moje znanje se ves čas nadgrajuje, rada se učim in berem, menim da nobeno znanje ni dokončno in nobena tehnika ultimativna. Življenje mi je že med študijem kranio-sakralne pripeljalo dojenčke, katerih sem se najprej kar branila, saj sem do njih imela veliko strahospoštovanje. Praktično takoj, ko sem pomagala prvemu dojenčku sem pa vedela, da je to moja pot. Da sem lahko tukaj za njih, da jim lahko dam prostor in razumevanje, da jim lahko pomagam, da bodo imeli boljše temelje za življenje. To nalogo opravljam z velikim spoštovanjem in hvaležnostjo. 

Svoje znanje o delovanju dojenčkov, ter prenatalne in perinatalne psihologije sem želela poglobiti, zato sem leta 2019 začela študij Integrative baby therapy, ki sem ga kot prva v Sloveniji tudi zaključila. V slovenski prostor želim ponesti to čudovito metodo, pri kateri je  največ fokusa na tem, da se dojenčkom ob morebitnih travmatičnih izkušnjah iz nosečnosti ali poroda, pomaga predrugačiti prve vtise, da se počutijo bolj varne in razumljene. Dela se s celo družino, zato da se mamice in atije opolnomoči in da lahko tudi oni boljše razumejo in podprejo svoje dojenčke. 

Trenutno delam največ z dojenčki, ženskami in otroki ostalih starosti, tu in tam se pridruži še kakšen ati ali babi od mojih majhnih strank. Posebna skupina pa so zame nosečnice, ki jih poskušam obravnavati prioritetno. 

Svojih strank na svetovanjih ne želim vezati nase, ampak jim želim dati znanje, da razumejo delovanje svojega telesa in imunskega sistema in dati nasvete, kako si lahko pri določenih stanjih pomagajo same. 

Še nekaj o mojem zasebnem življenju. Po rodu sem Štajerka, kar boste zagotovo opazile, če boste govorile z mano. Imam dva fanta, ki lepšata moje življenje, moža, ki podpira moje nore ideje (večino časa :P). Obožujem morje, rolanje in sprehode v naravi. Če izdam, še kaj o svojem karakterju v nekaj besedah, bi rekla da sem: radovedna, vztrajna, iskrena, odločna in na drugi strani perfekcionistka v fazi zdravljenja in včasih preveč trda in kritična (do sebe in drugih). Rada delam na sebi in na preseganju vzorcev, ki mi več ne služijo. 

Verjamem, da se ljudje povežemo na osnovi naših energij. Poveži se z mano v kolikor začutiš, da ti lahko s svojimi storitvami pomagam. Tukaj sem za vse ženske, ki ste pripravljene za svoje boljše počutje in za počutje svoje družine delati. <3

Nana