Ko sem rodila drugega otroka sem imela kljub znanju in izkušnjam velike težave z dojenjem, čeprav sem imela mleka za izvoz. Tistega leta se v Sloveniji ni kaj veliko govorilo o priraščenih jezičkih. Ker pa je bila želja po dojenju velika in volja močna, sem ves trud vložila v to da je dojenje steklo. Na tej poti pa sem se morala poglobiti v tematiko priraščenih jezičkov, ki je izjemno obširna in prinaša veliko več izzivov kot je samo dojenje. 

 

Na temo priraščenega jezička smo v okviru spletne šole za starše Veva.si pripravili brezplačno predavanje, kjer smo sodelovale jaz kot kranio-sakralna terapevtka, Urška Repnik kot svetovalka za dojenje, Jasmin Podversič logopedinja in Jasna Trapečar Pavšič kot MNRI terapevtka. 

Vabljeni k poslušanju vsi, ki vas tema priraščenega jezička zanima ali pa sumite, da ima priraščen jezik kdo v družini. 

Predavanje je na ogled tukaj: 

https://www.facebook.com/watch/?v=580618320395949

O priraščenem jezičku pa sem bila povabljena tudi k intervjuju na portal Ringaraja.net in tukaj si lahko preberete intervju z mano: 

https://www.ringaraja.net/clanek/prirascen-jezik-lahko-pripelje-do-zdravstvenih-tezav_10843.html?page= 

Na spodnji fotografiji je vidno kako so usta dojenčka odprta. Gre za zategnjenost lobanjskih koščic, še posebej spodnje čeljusti, kar je lahko posledica priraščenosti jezika. Ob priraščenosti jezika je pogost simptom to, da se zaradi zategnjenosti spodnje čeljusti med spanjem usta avtomatsko odprejo.