BACHOVE ESENCE ZA VSAKDANJO RABO

Letos je leto velikih sprememb. Znašli smo se v norem obdobju, pritiska nas od povsod. Ukrepi, ki zbujajo občutke strahu, nemoči in tudi jeze. Virus, ki marsikomu zbuja strah, bodisi za svoje zdravje ali za zdravje svojih bližnjih. Izguba delovnih mest prinaša negotovo prihodnost. Preobremenjenost, ki je nastala zaradi opravljanja službe od doma, skupaj z zaprtimi šolami in vrtci. Vsa ta napetost prinaša veliko nesoglasij in živčnosti v odnose. Ker je normalno, da delujemo iz naučenih vzorcev je sedaj še posebej težko odreagirati drugače. A ne bi bilo super, da bi znale drugače? Da bi lahko kljub vsemu, kar se dogaja znale odreagirati drugače, izven okvirja naučenih vzorcev?

Sama lahko preko individualnih svetovanj pomagam določenemu številu ljudi v določenem trenutku. Želim pa si, da bi lahko pomagala večim. To pa lahko dosežem tako, da vas naučim, kako si mešanice pripravite same. Tako jih boste lahko pripravile zase, kot tudi za svoje bližnje, moža, dojenčka, otroke… <3

Kaj sem pripravila za vas?

ONLINE MINI ŠOLA – KAKO PRIPRAVITI OSEBNO MEŠANICO BACHOVIH ESENC

Teme so izbrane glede na to, kaj se po mojih izkušnjah največkrat pojavlja pri mamicah in njenih družinah. 

 • 6 predavanj po 2 uri (120 min)
 • 6 predavanj sem razdelila na 6 različnih tematik
    • 23.9.2021; 1. predavanje; predstavitev celotne šole in predstavitev samih Bachovih esenc – kako delujejo, kako se jih uporablja itd. + RESCUE mešanica. V uvodni uri vam bom predstavila kako so se Bachove ensece razvile, kako se delajo koncentrati in kako mešanice. V prvem srečanju razložim tudi kaj je Rescue mešanica, ki se uporablja kot prva pomoč. 
    • 30.9.2021; 2. predavanje: STRAHOVI in NESPANJE. Strahovi so tako pri otrocih, kot tudi pri otrocih velikokrat na sporedu, nekatere nosimo s seboj že vrsto let in jih tudi prenesemo na potomce, zato je Bach našel esence ki super uravnavajo strahove, nekatere pa so izbrane tudi za mirnejši spanec. 
    • 7.10.2021; 3. predavanje: MALODUŠJE, DEPRESIJA, TESNOBA, ANKSIOZNOST. Težke misli, občutek tesnobe v prsih, nezaupanje v življenje so v tem tempu stalnica. Tudi pri teh tegobah nam lahko pomagajo cvetne esence. 
    • 14.10.2021; 4. predavanje: IZPADI JEZE, VZKIPLJIVOST, LJUBOSUMJE, GRIZENJE NOHTOV. Vzkipljivost zaradi preobremenjosti, ali ko otroci ne znajo izraziti drugače kot da tepejo, grizejo ipd. Vsa ta stanja so se nabrala znotraj nas in jih lahko harmoniziramo. 
    • 21.10.2021; 5. predavanje: NEZAUPANJE VASE in PRETIRANA SKRB. Še posebej mame imamo velikokrat težave s pretirano skrbjo za otroke, zdravje, velikokrat tudi pretirano skrbjo za moža. Ti vzorci nas zelo izčrpavajo, medtem ko bližnjim ne dajo dihati. Te h občutkov se lahko osvobodimo s pomočjo cvetnih esenc. 
    • 28.10.2021; 6. predavanje: NEZAINTERESIRANOST, POMANJKANJE KONCENTRACIJE, ZASANJANOST. V službi ali pri otrocih v šoli se velikokrat srečamo s težavami s koncentracijo. Nismo se zmožni dlje časa fokusirati na določeno snov, velikorat pa je težava tudi zasanjanost in Bach je našel rešitev tudi za te težave, da nas pomaga vrniti v moment.

Tekom predavanj bomo obdelale vseh 38 esenc, ki jih je Bach uporabljal za zdravljenje čustvenih stanj

Kaj sploh so bachove cvetne esence?

Dr. Edward Bach (1886 – 1936) je angleški zdravnik in homeopat, ki je v 30-ih letih prejšnjega stoletja razvil Bachovo cvetno terapijo, medtem ko je iskal zdravila za zdravljenje vzrokov bolezni in ne zgolj za odpravljanje bolezenskih simptomov. Želel si je namreč, da bi našel zdravilo, ki bi ljudem celostno pomagalo. Dolga leta je raziskoval in ugotovil, da bolezni izhajajo iz človekove neusklajenosti z lastno dušo in okoljem, v katerem živi. Vzroke, da ljudje zbolimo, je začutil v čustvenih stanjih kot so strah, ravnodušnost do okolja, osamljenost, negotovost, malodušje in obup, pretirana skrb za druge in dovzetnost za vplive drugih. Začel je nabirati rastline, ki so divje rasle v neokrnjeni naravi in za katere je ugotovil da lahko s pomočjo njih vzpostavimo notranje ravnovesje, jasnost misli, duševni mir, življenjsko moč in telesno zdravje. Razvil je posebno metodo s katero mu je uspelo ujeti vibracije teh rastlin, ki na energijskem nivoju pozitivno vplivajo na naše misli, čustva in občutke. Njegove cvetne esence danes najdemo povsod po svetu, že v Sloveniji pa jih najdemo pod različnimi imeni, kot so Floriterapija, Bachove cvetne esence, Bachova cvetna terapija, Bachove kapljice… Obstaja 38 koncentratov Bachovih cvetnih esenc (pri 37ih je ujeta vibracija rastlin, medtem ko je ena vibracija studenčnice).
Poleg omenjenih esenc pa je dr. Bach naredil še eno univerzalno mešanico petih esenc, ki ga najdemo pod imenom Rescue remedy ali rešilno zdravilo in je univerzalno za različne šoke, ki nas hitro vržejo iz tira.

KDAJ IN KJE: 

– dobivale se bomo ob četrtkih 19.00-21.00

– s predavanji začnemo 23.9.2021

– FB skupino bom odprla v tistem tednu prej

(v kolikor bi večina želela kakšen drug termin, se lahko dogovorimo)

Kot udeleženka mini šole boste prejela: 

 • 12 ur predavanj, kjer boste izvedele dovolj, da boste znale zmešati individualno mešanico zase in za svojo družinico
 • 8 tednov moje podpore v posebni skupini na Facebooku 
 • 1x osebno mešanico bachovih esenc zmešano iz moje strani (na podlagi vaše predstavitve na zoomu in vašega opisa počutja) – ob začetku šole
 • 1x osebno mešanico, ki si jo boste izbrale same, jaz pa vam jo bom pripravila in poslala po pošti – na koncu šole
 • posebno presenečenje
 • CENA: cena za celoten paketek je 222eur (plačilo do 23.10), v kolikor pa se prijavite skupaj s prijateljico, pa je cena za obe 400 eur, enako velja za hitre prijave do 7.9. – 200 eur za celotno mini šolo <3

Prijava: pošlji mail na nana.krosel@gmail.com, v zadevo pripiši PRIJAVA NA MINI ŠOLO

Pripiši svoje ime, priimek, rojstni datum in kaj je tisto kar bi si v prihodnjih dveh mesecih želela na čustvenem področju uravnati, Lahko napišeš v stavku ali dveh, seveda pa se lahko tudi razpišeš. S tem , ko boste to napisale bomo dale namen celotnemu tečaju. Da vas lahko maksimalno podpre(m). 

PS: Mini šola je namenjena posameznicam in posameznikom, ki si želite preko esenc pomagati na svoji poti osebne rasti, ter pripomoči k boljšemu počutju vas in vaše družinice. Šola ni namenjena temu, da postanete terapevti, ker je v ta namen 12 ur absolutno premalo.